fbpx

Tevreden zijn met jezelf zonder de goedkeuring van anderen

Trouw blijven aan jezelf kan je leven vleugels geven

Trouw blijven aan wat voor jou belangrijk en goed is. Je minder bekommeren om wat anderen misschien wel wat van je tevreden-zijn-met-jezelf-zonder-de-goedkeuring-van-anderendenken.
Doen wat jij wilt en niet wat een ander van je verwacht…Het kan je leven vleugels geven…

Als je daarentegen altijd probeert een ander een plezier te doen, bezig bent je aan te passen, jezelf afhankelijk hebt gemaakt van de goedkeuring van anderen, dan kost dat je bergen energie.

Hoe mooi zou het zijn als jij jouw innerlijke stem volgt? Dat je je prima voelt omdat je bent zoals je bent? Als je met vertrouwen je eigen weg bewandelt zul je ontdekken dat dit je veel verder brengt. Zonder dat je wilt voldoen aan de normen van anderen die immers hun eigen pad volgen.

Je kunt de behoefte aan bevestiging afleren

Hunkeren naar de goedkeuring van anderen is verspilling van energie, omdat dat verlangen onverzadigbaar is. Het zal namelijk nooit genoeg zijn, zolang je niet gelooft in jezelf.

Voldoen aan het beeld dat een ander van je verwacht is ontzettend vermoeiend en niet vol te houden. Want als je iedereen tevreden wilt houden ben je voortdurend bezig met uit puzzelen wat anderen van je willen.
En hoe weet je of ze dat echt willen? Ben je helderziend?
Kun je iemands gedachten werkelijk lezen, of ben je het misschien aan het invullen?

Door je eigen gedachten en gedrag onder de loep te nemen kun je de behoefte aan bevestiging tegengaan. Bewustwording is een belangrijke stap bij de verandering van je gedrag. Vragen die je daarbij kunnen helpen zijn
Voor wie doe je wat je doet en waarvoor?
Wat doe je niet wat je eigenlijk wel zou willen? En waarom?

Wat maakt dat je zo gevoelig bent voor wat de buitenwereld van je denkt?

Zodra je begrijpt wat jou er toe drijft steeds erkenning en waardering van anderen te zoeken, wordt het makkelijker om dit af te leren.
Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst voor afwijzing, bang zijn om er niet bij te horen, je schuldig voelen, schaamte, jezelf niet de moeite waard vinden, gemis aan waardering in een vroegere situatie of relatie. Als je eenmaal weet welke motivatie er onder je gedrag zit kun je het stap voor stap anders gaan aanpakken.

Richt je blik naar binnen in plaats van naar buiten
Leven vanuit innerlijke overtuiging geeft heel veel rust.

Wil jij graag je innerlijke stem volgen, en voel je dat het nu tijd is om op te staan, jezelf te erkennen, de unieke persoon die jij bent volledig te omarmen?

Verlos jezelf van het verlangen naar waardering…voel je bevrijdt..en ervaar dat er een nieuwe wereld voor je opengaat.

Spreekt dit je aan ? Bel voor meer informatie of een afspraak naar 06-26274343 of neem vrijblijvend contact met me op via mijn contactformulier.

je niets aantrekken van andere mensen

Bericht delen: