fbpx

genogram maken – bewustwording van wat speelt in jouw familiesysteem

Familieopstellingen – jouw persoonlijke genogram

Workshop genogram maken: Een coachingsessie waarin je samen met mij jouw genogram maakt.
Een genogram is een familiestamboom die informatie en inzicht geeft over jouw familiegeschiedenis, de onderlinge relaties en emotionele bindingen tussen de familieleden.

Het is een fantastisch hulpmiddel als je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden beter wilt begrijpen, of hoe de geschiedenis jouw leven op dit moment nog beïnvloedt. Een genogram maakt zichtbaar hoe de verschillende familieleden zich tot elkaar verhouden en hoe bepaalde patronen zich blijven herhalen. Bovendien is het een goede manier om bepaalde aspecten van jezelf te ontdekken.

workshop genogram maken

Een genogram is een visuele weergave van jouw familieverhaal

Een genogram brengt patronen in kaart die van generatie op generatie worden doorgegeven. Zowel in de vaderlijn als in de moederlijn kunnen er allerlei kwesties zijn. Soms een zegen en soms een last.  zijn Een genogram is een weergave van jouw familieverhaal. Het kan een eerste stap vormen waarbij jij je meer bewust wordt van zaken uit jouw familiesysteem.

Emotionele verbindingen, specifieke gebeurtenissen, wat speelde er in de familie, zijn er dingen waarover niet gesproken wordt, is er een familiegeheim, is er een zwart schaap in de familie, hoe gaan jullie met elkaar om, hoe zit het met de onderlinge loyaliteiten ?

Je voorouderlijn leeft voort in jou

Door het maken van een genogram ontdek je de invloed van eerdere generaties op hoe jij in het leven staat. Jij bent voortgekomen uit een hele lange lijn van voorouders. Door je te verbinden met je voorouderlijn zal je ontdekken dat je voorouders ook een bron van kracht voor je kunnen zijn.

Je eigen pad bewandelen

Ben jij heel loyaal aan je familiesysteem en vind je het nog niet zo makkelijk om je eigen weg te kiezen.  Na deze workshop zal het je beter lukken om trouw aan jezelf te blijven en keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Een genogram maken is een individuele sessie, die ongeveer 2,25 uur duurt.  Ik breng hiervoor mijn standaard coachingstarief in rekening.

Het kan ook heel interessant en helpend zijn om samen met je partner een genogram te maken.  Het is een leerzame ontmoeting om elkaars levensverhaal te leren kennen. En zo elkaar beter te begrijpen.

Informeer naar de mogelijkheden. Ik verwelkom je graag in mijn praktijk in Alkmaar