Gemakkelijk, gezellig en super ontspannend tekenen

Workshop zentangle tekenen

Een workshop van 2,5 uur waarin je lekker gaat zentangelen. Zentangle is een leuke manier om meditatief te tekenen.
Alhoewel het er soms een beetje ingewikkeld uit ziet, is het eenvoudig om te doen.  Het is het tekenen van lijnen en patronen die zich steeds herhalen, waarbij er geen goed of fout is. Iedereen kan het!

workshop zentangle

 

Hoe ziet de workshop zentangle eruit ?

Je bent helemaal vrij om jouw eigen kunstwerk te creëren, er staat maar weinig vast. Een hartje, een bloemetje, een abstracte vorm, met één of meerdere kleuren. Met of zonder een mooie quote erop.  Er staat maar weinig vast, alles wat je bedenkt is oke.

Er zijn verschillende voorbeelden aanwezig en mocht het nodig zijn, dan help ik je op weg.
Fineliners, papier, kleurpotloden en viltstiften zijn aanwezig.
Het is handig als jezelf een gum, potlood en  lineaaltje meeneemt. Ook een eigen fineliner kan handig zijn, zodat je eventueel thuis nog verder kan met je kunstwerk.

Een tangle of een doodle ??

Een doodle heb je waarschijnlijk zonder dat je je daar bewust van was al heel vaak gemaakt. Het zijn de tekeningentjes die je gedachtenloos maakt tijdens een telefoongesprek of de krabbels waar je de kantlijnen van je schriften mee vulde in je schooltijd.
Een tangle maak je juist heel bewust en met aandacht, de focus ligt op je tekening en de patronen die je maakt. In tegenstelling tot een doodle vraagt een tangle juist om concentratie.

Als je een zentangle of zendoodle tekent is het haast onmogelijk om te piekeren

Ik spreek uit ervaring. Als ik gewoon lekker zit te krabbelen, ben ik alleen maar bezig met de lijntjes, de kleuren en de patronen die ontstaan. Gedachten komen tot rust…helemaal zen dus. Er is één nadeel: het is superverslavend !

Een leuk youtube zentangle filmpje !


De workshop is geschikt voor iedereen die zin heeft in een gezellige middag.  Jouw investering bedraagt EURO 17,50 inclusief  thee en iets lekkers.
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers

Wanneer 7 september 2019 14.00 – 16.30 uur
Ook kan de workshop speciaal voor een groepje van 5 – 8 personen worden georganiseerd. Leuk als vriendinnenuitje, teambuilding enz. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur
Waar : De workshop wordt gegeven door Anita Duin in De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar,
1e etage (praktijk Acu-Putten)

Je kunt je aanmelden via het contactformulier  

zentangle handletteren feather