Gemakkelijk, gezellig en super ontspannend tekenen

Workshop Zentekenen

Een workshop waarin je lekker gaat zentekenen. Zentekenen is een leuke manier om meditatief te tekenen.
Alhoewel het er soms een beetje ingewikkeld uit ziet, is het eenvoudig om te doen.  Het is het tekenen van lijnen en patronen die zich steeds herhalen, waarbij er geen goed of fout is. Iedereen kan het!

workshop zentangle

 

Hoe ziet de workshop zentekeneneruit ?

Je bent helemaal vrij om jouw eigen kunstwerk te creëren, er staat maar weinig vast. Een hartje, een bloemetje, een abstracte vorm, met één of meerdere kleuren. Met of zonder een mooie quote erop.  Er staat maar weinig vast, alles wat je bedenkt is oke.  Er zijn ook altijd leuke sjablonen aanwezig, waarmee je aan de slag kunt.

Er zijn verschillende voorbeelden aanwezig en mocht het nodig zijn, dan help ik je op weg.
Fineliners, papier, kleurpotloden en viltstiften zijn aanwezig.
Het is handig als jezelf een gum, potlood en  lineaaltje meeneemt. Ook een eigen fineliner kan handig zijn, zodat je eventueel thuis nog verder kan met je kunstwerk.

Een tangle of een doodle ??

Een doodle heb je waarschijnlijk zonder dat je je daar bewust van was al heel vaak gemaakt. Het zijn de tekeningentjes die je gedachtenloos maakt tijdens een telefoongesprek of de krabbels waar je de kantlijnen van je schriften mee vulde in je schooltijd.
Een tangle maak je juist heel bewust en met aandacht, de focus ligt op je tekening en de patronen die je maakt. In tegenstelling tot een doodle vraagt een tangle juist om concentratie.

Tijdens het zentekenen is het haast onmogelijk om te piekeren

Ik spreek uit ervaring. Als ik gewoon lekker zit te krabbelen, ben ik alleen maar bezig met de lijntjes, de kleuren en de patronen die ontstaan. Gedachten komen tot rust…helemaal zen dus. Er is één nadeel: het is superverslavend !

Een leuk youtube zentangle filmpje !


De workshop is geschikt voor iedereen die zin heeft in een gezellige middag.  Jouw investering bedraagt EURO 18,50 inclusief  thee en iets lekkers. Alle materialen zijn aanwezig.
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers

Wanneer 14 december 2019 13.30 – 16.00  uur
Ook kan de workshop speciaal voor een groepje van 5 – 8 personen worden georganiseerd. Leuk als vriendinnenuitje, teambuilding enz. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur
Waar : De workshop wordt gegeven door Anita Duin in De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar,
1e etage (praktijk Acu-Putten)

Je kunt je aanmelden via het contactformulier  

Enkele reacties van deelnemers die hebben meegedaan met een workshop zentekenen:

Jeanette: De workshop Zen-tekenen bij Anita vond ik super fijn om te doen.  Even je zintuigen helemaal loskoppelen en uit je hoofd en alleen maar heerlijk relaxed tekenen luisterend naar dito muziek in een heel ongedwongen gezellige sfeer. Ik ga hier zeker thuis een vervolg aan geven.

Inge: Het was super gaaf om te doen Anita! Dank je wel

Janneke: Was zeker leuk en heel ontspannend. Een heerlijk rustmoment…helemaal ZEN

Sonja: Dank je Anita. Heel leuk om te doen. En bedankt voor je hulp. Elke keer als ik even ‘vastliep’ gaf je me goede tips zodat ik weer verder kon. Jij hebt me laten zien dat creativiteit ook voor mij is weggelegd. Ik ga er thuis mee door.

Wendy: Nieuwe ervaring voor mij: een ‘ workshop zen-tekenen. Anita nam me mee door haar uitnodigende manier van aanbieden, die mij nieuwsgierig maakte om te beginnen. Onzekerheid of ik wel creatief genoeg was, verdween daardoor snel.Tijdens het ontdekken van patronen voelde ik me stil worden van binnen. Ook zag ik mijn behoefte aan harmonie en warmte terug in het resultaat. Kinderlijke blijheid gevoeld door de overvloed van stiften, kleurpotloden en fijnschrijvers. Wonderlijk dat je dit fijne gevoel kan ervaren door hiermee bezig te zijn. Een aanrader!

 

workshop zentangle

zentangle handletteren feather