fbpx

Agenda – workshops en trainingen

Hieronder vind je een overzicht van workshops en trainingen, die de komende tijd worden gegeven.

anitaduin feelgood art

 

 

2 oktober 2021 workshop droomboard maken

Een ongedwongen, laagdrempelige workshop waarin je al knippend en plakkend je dromen, wensen of verlangens zichtbaar maakt.

Een droomboard is een collage van plaatjes, foto’s en mooie teksten van jouw dromen, doelen en dingen waar jij blij van wordt. Het wordt ook wel eens visionboard genoemd, omdat het een middel is om jouw dromen te visualiseren.  Kom jij gezellig aan tafel in De Rekere Alkmaar ?

18 september 2021 guasha op de voeten

Een unieke combinatie van Chinese voetmassage en guasha.  Het is een heerlijk ontspannende ervaring met een effect op het hele lichaam. De workshop is geschikt voor iedereen, massage-ervaring is niet nodig. Puur voor je plezier, ter ontspanning, omdat je goed voor jezelf wilt zorgen, of omdat je het leuk vindt iets nieuws te leren…je bent van harte welkom

16 oktober 2021  basisworkshop guasha

De 1-daagse workshop biedt een gedegen kennismaking met deze bijzondere methode uit de Chinese geneeskunde.  Als je wilt leren hoe je Guasha bij je zelf kunt toepassen, maar ook hoe je in huiselijke sfeer lichte klachten kunt behandelen, is deze cursus geknipt voor jou.

11 december 2021 gembercompressen

De workshop gembercompressen is een verwennerij voor iedereen die zijn spieren wil losmaken, het lichaam verwarmen en bovenal heerlijk ontspannen. We behandelen elkaar in groepjes van 2, waardoor jezelf ook een complete behandeling ondergaat. De intense warmte en de ontgiftende werking van de gember dringt diep door, verwarmt, ontspant en helpt het lichaam om de afvalstoffen sneller af te voeren. De spieren worden losgemaakt. Ze zijn versterkend en zuiverend voor het lichaam en bevorderen de circulatie van het bloed.

 

agenda anita duin workshops

 


Afgelopen evenementen – binnenkort weer op de agenda

Chinese hoofd nek schouder massage

Een heerlijke cursusdag waarop je lekker praktisch bezig bent.  In één dag leer je alle fijne kneepjes
om een ontspannende behandeling te geven. Je kunt na afloop iemand thuis een massage geven.
Maar de massage is ook prima te gebruiken in de sauna, schoonheidssalon, massage-praktijk enz.
Bij gespannen spieren, hoofdpijn, RSI-klachten door te lang achter een beeldscherm werken, laat
deze massage de energie weer stromen

 

 

workshop intuïtief Zen-tekenen

Gemakkelijk, gezellig en super ontspannend tekenen
Een workshop  waarin je lekker gaat zentangelen. Zentangle is een leuke manier om meditatief te tekenen.
Alhoewel het er soms een beetje ingewikkeld uit ziet, is het eenvoudig om te doen. Het is het tekenen van lijnen en patronen die zich steeds herhalen, waarbij er geen goed of fout is. Iedereen kan het!

Geluksboekje maken

Een leuke, gezellige, inspirerende en creatieve workshop waar je blij van wordt! Je maakt zelf een mooi boekje die je vult met de positieve dingen uit jouw leven…mooie herinneringen, grappige momenten, hoogtepunten, dingen waar je trots op bent, doelen die je hebt bereikt, fijne mensen in je leven, alles wat jou een goed gevoel geeft. Je kunt het boekje vullen met plaatjes, met mooie teksten, spreuken of tekeningen. Je kunt het helemaal inrichten zoals jij dat wilt.
Iedereen kan het…en mocht je desondanks toch moeite hebben om op gang te komen, dan help ik je op weg. Schuif jij aan ?

 

 

 

Maak je eigen inspiratiekaart

Het is enorm leuk om je eigen inspiratiekaart(en) te maken. In de workshop inspiratiekaarten maken, smelten mooie afbeeldingen, aansprekende quotes en affirmaties samen tot een prachtige persoonlijke inzichtkaart. Affirmaties zijn een manier van jezelf bemoedigend toespreken en zorgt dat je je beter voelt. Ofwel door plezieriger te denken je leven plezieriger maken. In deze workshop gaat het er  om op welke manier je op een geloofwaardige manier jezelf kunt aanmoedigen en je eigen positieve coach kunt worden.

 Workshop kruidencompressen en massage

Doe mee met de lekkerste workshop van het voorjaar. Ik zorg voor een grote voorraad heerlijk geurende geneeskrachtige  kruiden en mooie lapjes stof. Jij kunt hiermee kruidencompressen maken. Je leert hoe je hiermee jezelf of iemand anders een heerlijke behandeling kunt geven. De kruidencompressen worden warmgestoomd, wat zorgt voor een heerlijke geur en weldadige warmte. Goed voor je huid, lekker voor je spieren en enorm ontspannend. Een paar simpele massage-technieken, maken het feest compleet.

workshop ontspanningsmassage voor twee

Je leert deze dag een aantal mooie handgrepen waarmee je iemand een weldadige ontspanningsmassage kunt geven. Samen genieten en ontspannen van een heerlijke behandeling is namelijk super-gezellig. Dus meld je aan met je vriend, vriendin, moeder, dochter, zoon, zus of wie dan ook. Het is een mooie manier om de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten en je over te geven aan totale ontspanning. Echte quality time dus, er lekker tussenuit met z’n tweeën.

workshop Herfstkleuren

Ben jij dol op de spectaculaire herfstkleuren? En lijkt het je leuk om een vrolijk
schilderijtje te maken met het thema ‘herfst’ ?
Zeg dan JA tegen deze workshop.

 Flowerpower bloemen schilderen

Een kleurrijke workshop waarin jij een vrolijk bloemenschilderij maakt. Je leert eerst hoe je op eenvoudige wijze de mooiste kleuren kunt creëren.
Vervolgens ga je aan de slag op een canvas schilderspaneel. Het is een manier van intuïtief schilderen, waarin je je laag voor laag aan jouw
bloemenboeket werkt. Dit geeft je de vrijheid om het helemaal op jouw manier te doen

 Creatieve workshop – de wijsheid van de bomen

Deze workshop is een mix van schilderen en collages maken.
Collages zijn een leuke manier om de mooiste beelden te creëren. Het is een techniek waarmee je al snel schitterende resultaten kunt bereiken.
Je werkt vanuit je gevoel en maakt vormen en kleuren zonder dat je daar bij na hoeft te denken.

 Creatieve workshop
Feelgood flowers – bloemencollage

In deze workshop maak je een collage van bloemen. Je schildert en knipt zelf de bloemen en de blaadjes. Hiervan maak je mooie patronen en , stukje voor stukje,  ontstaat jouw eigen collage.
Bloemen staan voor kleur, leven, groei, tot bloei komen, schoonheid. In deze workshop staan we op luchtige wijze even stil  bij datgene wat bij jou tot bloei wil komen.

 guasha hoofd en gezicht

Guasha op het hoofd en gezicht is een meer ‘vriendelijke’ versie van de behandeling die gewoonlijk op het lichaam wordt toegepast. Het is een heerlijk ontspannende ervaring met een effect op het hele lichaam. De workshop is geschikt voor iedereen, massage-ervaring is niet nodig. Puur voor je plezier, ter ontspanning, omdat je goed voor jezelf wilt zorgen, of omdat je het leuk vindt iets nieuws te leren…je bent van harte welkom

workshop Chinese massage

Bij Chinese massage gaat het om het herstellen van de balans in het lichaam. Veel klachten ontstaan door blokkades in het lichaam. Met een Chinese massage laat je de vitale levensenergie (Qi) weer stromen. Tijdens de cursus wordt je zelf ook gemasseerd, hierdoor ervaar je meteen wat Chinese massage voor jou kan betekenen.  Beginners en ook voor masseurs die hun vaardigheden willen uitbreiden zijn welkom.