fbpx

Kaartendeck Fluwelen Vleugels – Yule

Anita’s verhaal bij de kaarten van Fluwelen Vleugels – Yule

Het tekenen/schilderen van deze kaart was een feestje op zich. Een schilderij dat gewoon is ontstaan en langzaam is opgebouwd, zonder dat er een groot plan van aanpak onder zat. Het enige dat ik in mijn hoofd had, was dat het een soort van altaartje mocht worden.

Fluwelen Vleugels yule

Een rustpunt met een mooi beeld en andere kracht-elementen.
Op de foto-collage zie je het proces: het begon met een roos, toen volgden de kaarsen, en daarna een paar gestapelde stenen.  De gevleugelde figuur eerst nog vaag op de achtergrond. Maar deze liet zich laag voor laag steeds meer zien en was uiteindelijk helemaal aanwezig.

En tenslotte het geheel, alle elementen bij elkaar, omgeven door stralend en warm kaarslicht. De naam van de kaart is Yule en vind ik super toepasselijk.

Het licht komt terug tijdens yule

Yule staat voor hoop en vertrouwen en is een van de Keltische jaarfeesten waarmee de terugkeer van het licht wordt gevierd. In de koudste en donkerste periode van het jaar symboliseert Yule het begin van het licht, met de belofte van nieuwe kracht en leven.  De zon komt altijd weer terug en de duisternis maakt plaats voor het licht.

Kaartendeck Fluwelen Vleugels is verkrijgbaar in mijn webshop

kaartendeck fluwelen vleugels

Kaartendeck Fluwelen Vleugels is een uitgave van Vrouw&Verbinding. Gerda Duin schreef de teksten. Het Artwerk is gemaakt door Anita Duin

 

Het verhaal achter de kaart is een  serie blogberichten, waarin ik je meeneem naar de totstandkoming van het artwerk van de verschillende kaarten van het kaartendeck Fluwelen Vleugels.
Misschien heb je het kaartendeck al in je bezit, en herken je de kaart. Soms is dat even zoeken, omdat uit een eerste laag verf uiteindelijk iets heel anders is ontstaan. Ook zal de  kaart  voor jou een eigen unieke betekenis hebben, heel anders als die van mij. En dat is helemaal goed!

Bericht delen: