fbpx

Werken met plezier

Als het je ontbreekt aan werkplezier, dan is het een goed idee om te ontdekken wat je nodig hebt om dit plezier weer terug te krijgen. Er kunnen verschillende redenen zijn, waardoor je je niet (meer) happy voelt in je baan. Soms ligt het aan het soort werkzaamheden, soms ligt het aan de organisatie en soms ligt de oorzaak bij jezelf. In  het coachingstraject ‘werken met plezier’ krijg je de gelegenheid om je baan en jezelf onder de loep te nemen. En om die stappen te zetten die voor jou nodig zijn.

coaching-werken-met-plezier

Je hebt een baan, maar twijfelt of je nog wel op de juiste plek zit.

Je mist het plezier in je werk, dat er eerder wel was. Het kost je steeds meer energie, je voelt je moe en gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Maar ja, je hebt het geld nodig, en deze baan geeft je wel zekerheid. Moet je dat dan zomaar opgeven?

Je vaste baan zomaar opgeven hoeft niet. Wel is het zinvol om een (zelf)onderzoek te doen naar een baan en werkgever die bij je past

Je vindt werkzaamheden best leuk, maar je kunt je niet vinden in de bedrijfscultuur of organisatie
Soms is het zo dat de baan waar je eerst zoveel voldoening uithaalde, je niet meer past. De organisatie is veranderd, je zit niet op een lijn met het management, je kunt je niet meer vinden in je takenpakket en verantwoordelijkheden. Als je je werk inhoudelijk best leuk vind hoef je geen complete carrièreswitch te maken, en kan ik je ondersteunen in je zoektocht naar een werkgever die bij jou past.

Er is iets waar je steeds tegenaan loopt op het werk

Je doet enorm je best, maar voor je gevoel krijg je daar geen waardering voor van je werkgever. Je durft geen nee te zeggen tegen die bazige collega die jou steeds opscheept met vervelende klussen. Je voelt je buitengesloten op het werk en hebt geen aansluiting bij de rest van het team. Je voelt je superverantwoordelijk en werkt je een slag in de rondte. Toch krijg je je werk nooit af en je hoofd zit vol met allerlei dingen die nog moeten gebeuren. Je komt doodmoe thuis en bent zelfs ’s nachts nog bezig met je werk. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van cliënten die bij mij een coachingstraject volgden.

Vaak zit er een patroon in en spelen deze gevoelens ook buiten de werkplek. Ook in andere situaties zoek je onbewust naar goedkeuring, voel je je onzeker, ben je oververantwoordelijk of vind je het lastig om voor jezelf op te komen.
Door hiermee aan de slag te gaan vergroot je niet alleen je werkgeluk, maar ook je algehele tevredenheid over je leven en over jezelf.

Het roer omgooien – soms is het de hoogste tijd voor een carriereswitch

Ooit koos je voor een bepaald beroep, wellicht vol idealen. Je volgde een studie en vond een baan in jouw vakgebied. Of je rolde in een bepaalde baan en dat was een tijdlang best oké. Totdat je merkt dat je er geen enthousiasme meer voor kan opbrengen. Dat je steeds vaker het gevoel bekruipt van ‘wat doe ik hier eigenlijk?’. Dan wordt het tijd voor een carriereswitch. Samen kunnen we ontdekken wat wel bij je past en hoe je jouw loopbaan een nieuwe richting kan geven.  Een mooi proces dat uiteindelijk leidt  naar jouw droomberoep.

Hoe ziet de coaching naar meer werkplezier er uit?

In de coaching draait het helemaal om jou en wie je bent. Jezelf kracht geven met zelfkennis. Weten wie je bent, waar de grenzen liggen, wat je valkuilen zijn. Door middel van zelfinzicht, persoonlijke groei en ontwikkeling een werkomgeving vinden die bij jou past.

Samen onderzoeken we dingen als:
-wat is voor jou echt belangrijk
-welke kwaliteiten en talenten heb je
-wat wil je nu echt
-waar word jij blij van

Ook praktische zaken komen aan bod. Aan het eind van het traject heb je (indien van toepassing) een sterk persoonlijk profiel geschreven, is je cv op orde, kun je jezelf in korte tijd voorstellen en presenteren (pitch) en kun je goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek

Gemiddeld komen we 4 keer samen. Tussen de sessies door werk je aan thuisopdrachten.

Geloven in jezelf, uit die twijfel stappen …en gaan voor de mooie baan

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met me op en boek een eerste (kennismakings)afspraak. Klik voor de contactgevens van Anita Duin