fbpx

Coaching Alkmaar

coaching Alkmaar

Coaching bij Anita Duin is een toegankelijke en praktische methode.  Samen gaan we kijken naar datgene wat er bij jou speelt en wat er nodig is om jouw situatie te verbeteren.

Dit kan gaan om allerlei vraagstukken in je persoonlijke en professionele leven.

Een coach met veel levenservaring

Ik ben een vrouw met veel levenservaring.  Op mijn levenspad heb ik diepe dalen en hoge pieken mogen meemaken.  Dit alles heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Meelevend en betrokken,  oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal.  Ik kan goed luisteren en tegelijkertijd analyseren en zien wat nodig is. Veiligheid, jezelf kunnen laten zien en ook humor  zijn belangrijke aspecten in mijn coaching.

Kleine stappen kunnen een groot verschil maken

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodes, zoals
oplossingsgerichte coaching, NLP,   familie opstellingen, systemisch werken, creativiteit,  visualisaties enz.
Ik kan goed aanvoelen wat er nodig is op welk moment.

Systemisch coachen / familie opstellingen

We zijn allemaal deel van een groter geheel. En of je nu wilt of niet, je bent altijd verbonden met jouw systeem van herkomst. De geschiedenis, ervaringen en gebeurtenissen van je (voor)ouders, werken door in jouw leven en bepalen deels wie jij bent.
In het systemisch coachen maken we onbewuste patronen uit jouw systeem van herkomst zichtbaar. Dit kan zeer verhelderende inzichten geven en veel in beweging brengen. Een familie-opstelling is geen sprookje, we maken de dingen niet mooier dan ze zijn. Wel kun je met andere ogen naar gebeurtenissen kijken en deze een nieuwe plek geven. Om vervolgens de stappen te zetten die in afstemming zijn met jouw persoonlijke levenspad. Hierdoor gaat jouw energie weer stromen.

NLP Coaching

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en richt zich op hoe je naar jezelf kijkt, jouw wereldbeeld en de manier waarop je reageert op de situaties en mensen om je heen.
Wat zijn jouw innerlijke drijfveren, wat vind je belangrijk en waarom doe je wat je doet? Hoe communiceer je met anderen en hoe praat je tegen jezelf? Een groot deel van wat je voelt, denkt en ervaart komt voort uit je onderbewustzijn. NLP maakt je bewust van deze processen, wat zeer belangrijk is voor je persoonlijke groei. Want dit inzicht helpt je om vrijer te kunnen handelen in allerlei uiteenlopende situaties

NLP coaching laat je ontdekken hoe je negatieve, niet helpende gedachten kunt ombuigen naar gedachten die jou ondersteunen. Je manier van denken stuurt je gedrag en hoe je je voelt aan. Door anders te denken zal je anders gaan leven.

Oplossingsgerichte Coaching

Oplossingsgerichte Coaching is gericht op het benutten van jouw sterke kanten en jouw persoonlijke kracht. Wat heb je allemaal al in huis en welke hulpbronnen zijn er om je problemen aan te pakken.
Je gaat inzien dat je helemaal geen grote sprongen hoeft te maken om je doelen te halen, maar dat ook kleine stapjes naar grote resultaten leiden.
Je zelfvertrouwen en zelfredzaamheid krijgen hierdoor een flinke boost.  Het is een coachingsmethode die je optimistischer maakt en je veel perspectief zal bieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen een aantal keren samen, afhankelijk van de coachvraag is dit gemiddeld 2- 4 keer, telkens voor ongeveer 90 minuten met tussenpozen van ongeveer 3-4 weken. We bepalen dit samen! Mijn oprechte interesse en mijn vermogen om een warme en veilige sfeer te creëren maken dat jij je verhaal kwijt kunt. Ik denk met je mee en geef je tools waarmee je direct aan de slag kunt. Je ontdekt al snel nieuwe mogelijkheden en nieuw perspectief.

Mijn aanpak is praktisch en oplossingsgericht: We gaan samen aan de slag!

Naast de gesprekken die we voeren, help ik je op weg met thuisopdrachten.

Wanneer wij samen een traject aangaan brengt dat jou het volgende

meer vertrouwen in je eigen kracht
je comfortzone wordt groter
optimisme en hoop
meer (zelf)inzicht
je zit lekkerder in je vel, op je werk en privé

Lees hier de ervaringen van anderen

Afspraak of meer informatie: neem contact op via het contactformulier of bel naar 06-26274343

Feelgood coaching