fbpx

Kaartendeck Fluwelen Vleugels – Het Antwoord

Anita’s verhaal bij de kaarten van Fluwelen Vleugels – Het antwoord

In de illustratie van kaart 16 ‘het antwoord’ uit kaartendeck Fluwelen Vleugels vind je mijn liefde voor Engeland terug.

Deze kaart in geïnspireerd op onze vakanties in Whitby, een fijne bestemming in Yorkshire, met een pittoresk kustlandschap, charmante straatjes en een rijke geschiedenis. Door glooiende heuvels, prachtige kliffen en de heidevelden van de Moors maken we hier de prachtigste wandelingen. Op de mindere sportieve dagen nemen we de bus en bezoeken dan omringende plaatsen.

Fluwelen Vleugels kaart 16 het antwoord

Met steevast aan het eind van de dag een pint in een gezellige engelse pub. In het begin nog schoorvoetend, maar naarmate de avond vordert zingen we luidkeels mee met de muziek van lokale muzikanten. Echtgenoot Erwin nam ook een aantal keren zijn gitaar mee op reis en speelde dan vrolijk de engelse en ierse folksongs mee

Een van de bezienswaardigheden van Whitby is de historische Whitby Abbey, waarvan de ruïnes dateren uit de 7e eeuw.

Het Keltische kruis kom je in Engeland regelmatig tegen. De kruizen zijn versierd met complexe knooppatronen die eeuwenoude wijsheid en spiritualiteit belichamen. Het vertegenwoordigt de eenheid van hemel en aarde, evenals de vier elementen: aarde, lucht, vuur en water. Het is een symbool van bescherming, geloof en verbondenheid met de natuur.

Tot slot staat de zwarte vogel voor magie, want magisch is het in North Yorkshire absoluut

Dit is mijn verhaal bij de illustratie. Ben je benieuw naar de boodschap die deze kaart voor jou heeft ?

Kaartendeck Fluwelen Vleugels is verkrijgbaar in mijn webshop

kaartendeck fluwelen vleugels

Kaartendeck Fluwelen Vleugels is een uitgave van Vrouw&Verbinding. Gerda Duin schreef de teksten. Het Artwerk is gemaakt door Anita Duin

 

Het verhaal achter de kaart is een  serie blogberichten, waarin ik je meeneem naar de totstandkoming van het artwerk van de verschillende kaarten van het kaartendeck Fluwelen Vleugels.
Misschien heb je het kaartendeck al in je bezit, en herken je de kaart. Soms is dat even zoeken, omdat uit een eerste laag verf uiteindelijk iets heel anders is ontstaan. Ook zal de  kaart  voor jou een eigen unieke betekenis hebben, heel anders als die van mij. En dat is helemaal goed!

Bericht delen: