fbpx

Duinpannen – geweldig leuke beschilderde dakpannen

Toen in het voorjaar van 2021 het dak van ons huis werd vernieuwd zag ik (behalve veel drukte en een flinke uitgaaf) ook  heel veel schildermateriaal.
De oude dakpannen kunnen namelijk prima gebruikt worden om te beschilderen.

Enorm leuk om te doen. En de golvende vorm van de dakpannen geven de schilderingen  een mooi effect.

Het eerste klusje is altijd het vuil verwijderen van de 75 jaar oude dakpannen, waarbij het nog flink schrobben is om allerlei mossen en schimmels te verwijderen.
En er gaat aardig wat verf doorheen. De pannen krijgen eerst twee lagen grondverf voordat het ‘echte’ schilderen begint.
Als de tekening er eenmaal opstaat, voorzie ik de dakpannen nog van een laagje glanslak.
Dit maakt de dakpannen net een stukje mooier en ook geschikt voor buiten

Duinpannen of dakpannen ?

De naamgrap was al snel gemaakt, de naam ‘duinpannen’ is door echtgenoot Erwin bedacht.
Graag presenteer ik hier een aantal van de oudhollandse dakpannen die ik schilderde. Ze vonden allemaal een mooi plekje en bestemming.  In een vakantiehuisje , in verschillende tuinen, op de schoorsteenmantel enz.

Wil jij ook een origineel beschilderde dakpan ? Desgewenst maak ik de duinpannen in opdracht. Neem gerust vrijblijvend contact via deze link

Een prachtige manier om een dierbare overledene te herdenken is een gedenkplaat voor een graf. Met een mooie afbeelding en persoonlijke tekst kun je de prachtige herinneringen en de liefde die je hebt voor die persoon, koesteren. (namen en overige data verwijderd ivm privacy)
Een levensboom staat voor de blijvende verbinding met de overledene
dakpan gedenkplaat graf

Deze dakpan mocht ik maken in opdracht en prijkt nu aan de gevel van een monumentale boerderij.

 

Huisnummerbord schilderen

Een kado aan de nieuwe eigenaren van de boerderij, van hun kinderen.In plaats van een simpel huisnummerbordje wilden zij hun ouders een origineel bord geven voor bij de voordeur.

Een landschap met een koe en de namen en het huisnummer erop: dat moest het worden.

Zelf vond ik het een leuk idee om ook een deel van het huis te schilderen om het nog persoonlijker te maken.

Het resultaat: een lief lente-achtig landschap met voorjaarsbloemen en een nog wat jonge koe…..mooie symboliek voor een nieuwe woning en een nieuw begin.

(Ivm privacy staan de namen en het huisnummer niet op deze foto)

beschilderde dakpan true colorsEen dakpan op verzoek van Marieke. Er moesten sterren opkomen, voor de rest had ik alle vrijheid..en zo ontvouwde zich een sterrenlandschap, een sereen gebied tussen hemel en aarde, waar je op de luchtstromen kunt zweven tussen de sterren….

Omdat ik wist dat ‘true colors’ een belangrijk thema voor haar zijn, ontstond bij mij het idee van de regenboog-luchtballon

Een feestje om te maken, werd er zelf helemaal zen van.

Dakpannen nijmeijer

Hoe leuk is dit! Dakpannen mogen beschilderen voor een pannenleggersbedrijf!

De beide directeuren kregen dit kado bij de opening van het nieuwe bedrijfspand van Nijmeijer BV uit Enschede

Niet te veel tierelantijntjes mochten er op de pannen worden geschilderd. Maar wel het bedrijfslogo en de clublogo’s van de lokale Twentse voetbalclubs waar de beide mannen aan verbonden zijn. Al met al een leuke klus om te doen